Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Storgata 5, Fredrikstad
Byggherre: Fredriksborg Eiendom AS
Kunde: Betonmast Østfold AS
Arkitekt: Griff Arkitektur AS
Periode: 2017-2018
Nøkkelinfo:

2.630 m2 netto

5 etasjer kontor

NS8417 - 9,2mill

Leveranse:

Installasjonsgulv

Luftbehandling (UFAD)

Komfortkjøling

Elkraftfordeling

Datakabling

Automatisering

S5 Fasade01

Storgata 5 blir kalt S5 og er et av Fredrikstads mest moderne kontorbygg, beliggende midt i sentrum langs byens bryggepromenade. S5 ble ferdigstilt i 2018, og var siste brikke i et større byutviklingsprosjekt, "prosjekt Blomstertorget", med målsetting om å transformere et tradisjonsrikt torg ved elven, fra parkeringsplass til åpen plass for mennesker. Blomstertorget er i dag en grønn lunge langs bryggepromenaden, og er omkranset av Litteraturhuset på den nordsiden, og Storgata 5 på sydsiden. 

Inspirasjonen til S5 er hentet fra byens industrihistorie og Fredrikstad Motorfabrikk rett over elven, hvor teglstein og svart stål er fremtredende bygningselementer. Tanken har vært å benytte disse tradisjonelle materialene, men putte de inn i en moderne kontekst. Bygget består av til sammen 6 etasjer inkludert kjeller, og inneholder restaurant, kontorlokaler og parkering. Hjertet av bygget består av en gjennomgående lysgård, som gir lys og luft gjennom bygget, og som også danner kommunikasjonsåren til kontoretasjene. Storgata 5 er tegnet av Griff Arkitektur. Interiørarkitekt har vært Radius Design. 

25 Installasjonsgulv/Gulvoverflater

36 Luftbehandling (UFAD)

37 Komfortkjøling

43 Elkraftfordeling

52 Datakabling

56 Automatisering

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn