Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

INSTALLASJONSGULV

 

Installasjonsgulv - basen før miljø og energibesparande byggeteknik.

 

Installasjonsgulvet har mange funksjoner. Det kan utjevne et ujevnt betongdekke, det kan gjemme kabler, det kan være en ventilasjonskanal. Med andra ord ett universialverktøy for smart bygging.

GBT Concept har installasjonsgulvet som base.

 

Under gulvet distribueres klimatisert luft i store volum med lavt trykkfall og med minimalt energiforbruk. Elfforsyningen, tele/datakabling og evt rørsystemer for sentralstøvsuger deler hulrommet under gulvet med klimatisert luft.

Oppe på gulvet plasseres systemvegger evt plassbygde vegger for å skape det ferdige kontoret.

Fra å ha vær en komponent i datarhaller har installasjonsgulvet vokst inn i våre kontorer, butikker og offentlige miljøer. Gulvet har dermed fått krav på seg å være en estetisk komponent i tillegg til et byggeprodukt. Disse kravene har drevet fram et stort utvalg av tilgjengelige gulvoverflater, der bare fantasien kan begrense utvalget.

Installasjonsgulvet fungerer like bra i et rehabiliteringsprosjekt som i et nybygg. Laveste byggehøyde uten integrert klima er 100mm, med klimafunksjon kreves 250mm.

 

Belastningsmessig kan gulvet håndtere store tyngder, oftest mer enn hva byggets etasjeskillere tåler.

Gulv for kontor, skoler, offentlige lokaler samt butikker og shoppinggallerier produseres i dag av kalsiumsulfat. Kalsiumsulfaten er en restprodukt fra industrien. Gulvplatene er ikke brennbare, meget solide samt gir rommet en trinnlyd likt et betonggulv med overflatesjikt.

Å på denne måten ivareta restprodukter og forvandle dem til nye produkter sparer dessuten vårt miljø.

Bildene viser et antall ulike materialkombinasjoner for ulike miljøer og ulike krav på gulvoverflate.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn