Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

INSTALLASJONSGULV med ventilasjon - kjøling - varme

 Soneaggregatet leverer ventilasjon, kjøling og varme for å styre macroklimaet.

Omrørings- eller fortrengningsventilasjon,  det er spørsmålet.

Når man ser på de to bildene under er vel svaret ganske gitt.

Det faktum at et omrøringsventilasjons kan ha en maksimal(teoretisk) virkningsgrad på 50%(men normalt på 30-40%) mot fortrengningsventilasjon med en virkningsgrad på opp mot 85% burde gjøre valget enkelt.

Dessverre er omrøringsventilasjon-prinsippet fortsatt vanligst.

GBT Concept tilfører ventilasjon/klima fra gulvet.

Vi lar naturlovene i form av termikk og egenkonveksjon sørge for varmevekslingen der det finnes forurensninger å transportere bort. Øvrige områder behøver vi ikke å bry oss om.

Installasjonsgulvet med ulike klimasoner fungerer som lunge i ventilasjonssystemet. Et soneaggregat med kjøle- og varmebatteri, filter, vifter og styresystem overvåker klimaet i områder på 150-300m² ut i fra kombinasjon intern / ekstern varmelast.

Bildene over viser forskjellen mellom omrørings- og fortrengnings ventilasjon. Når ventilasjonen tilføres fra gulvnivå, transporteres forurensninger bort fra oppholdssonen. Med omrøringsventilasjon, tynnes de ut.

 

Gulvaggregatet styrer mikroklimaet gjennom å levere rett mengde temperert luft til nærmiljøet.

Ventilasjon og klimatisering der det behøves.

Det arealet der du oppholder deg i løpet av dagen, din arbeidsplass, ditt kontor eller ditt skrivebord, skal være det primære målet for bra ventilasjon/klima. Å legge energi og ressurser på å ventilere eksempelvis et ubenyttet hjørne med mer enn grunnventilasjon, må betegnes som sløseri med energi.

Dessverre er det akkurat slik man normalt sett bygger i dag. Man skiller ikke på oppholdssone og øvrige arealer, men ventilerer, kjøler og varmer like mye overalt. Vår filosofi er å transportere bort varmen kun der den genereres. Omkring datautstyr og personer som arbeider, ikke andre steder.  Da sparer vi energi, miljø og penger.

GBT Concept har en virkningsgrad på 60-80% avhengig av hvilket miljø det er installert i. Vi holder temperaturen innom et behagelig komfortspenn. Vi kontrollerer CO2-nivået så det aldri går over 800ppm. Kort sagt vi reduserer energikostnaden og skaper samtidig et bedre innemiljø.

Vårt gulvaggregat leverer eksakt mengde ren og frisk luft, i rett temperatur for å holde komfortkravet. Aggregatet er lett å flytte på i tilfelle skrivebordet flyttes eller arbeidsplassen endres på noe hvis. En patentert rist tilfører den friske luften i rommet uten forstyrende lyd eller trekk.

 

 

CFD bilde av termikk i et rom. En søyle av varme stiger, området i søylen erstattes av temperert luft fra gulvnivå.


 

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn